14.12.2021 р. у 8 – Б класі вчителька Л. Газда провела відкритий урок з біології на тему «Харчування й обмін речовин. Їжа та її компоненти. Склад харчових продуктів. Значення компонентів харчових продуктів. Харчові та енергетичні потреби людини» з використанням методів кейс-технології. Учні працювали у групах, отримавши розгортки з описом життєвих ситуацій та питаннями кейсів, а також тези, які допомогли їм справитись із завданнями.
Така форма роботи дає можливість активізувати пізнавальну активність учнів, роблячи освітній процес цікавим, захоплюючим, відкриває можливості для інтеграції знань і навичок з різних дисциплін і критичного оцінювання того, як ці частини взаємодіють, а через кооперацію і комунікацію сприяє розвитку критичного мислення та мовлення.
На етапі рефлексії здобувачі освіти стверджували, що направду урок був цікавим і вони багато корисного почерпнули для себе. Гості теж були задіяні у роботі: час-від-часу виконували роль фасилітаторів, стимулюючи та направляючи процес самостійного пошуку інформації та спільної діяльності учнів.